PROJECTEN

EXPO 50 JAAR TREFPUNT

DE BAKERMAT VAN DE MODERNE GENTSE FEESTEN — met steun van Triodos Bank

Het Trefpunt Festival tijdens de Gentse Feesten op het Walter De Buckplein en het Baudelohof viert z’n 50ste editie. De tentoonstelling geeft inkijk in de rijke verzameling affiches, programma’s, foto’s en filmfragmenten sinds 1970.

Van 10 juli tot 30 augustus

 • Maandag, dinsdag en vrijdag : 9u tot 13u – 14u tot 17u
 • Woensdag : 9u tot 13u
 • Donderdag : 9u tot 13u – 14u tot 18.30u
 • Gesloten op zaterdag en zondag
Tijdens de Gentse Feesten
 • Doorlopend open van 10u tot 18u30
 • gesloten op zaterdag en zondag
Triodos Bank. Steendam 8, 9000 Gent 10 juli 2019 t.e.m. 31 augustus 2019 (gratis)

Jonge Wolven – Jeunes Loups

Trefpunt en AVS organiseren ook dit jaar ‘Jonge Wolven/Jeunes Loups’ en bieden jonge muziekgroepen de kans om uit hun startblokken te schieten, dit in samenwerking met Poppunt en Court Circuit. Het concept blijft gelijk: 18 bands halen tijdens de Gentse Feesten alles uit de kast. Daarna beslist een jury welke de meest beloftevolle band is en wie de beste live-performance neerzette. Dit jaar nodigen we, net als twee jaar geleden, Vlaamse, Waalse, Brusselse en Zeeuwse bands uit om mee te doen aan het concours. Voor het prijzenpakket bedanken wij Democrazy, Urgent.fm en Key Music voor hun waardevolle input.

Samenwerkingen

Voor een sommige programmaties in o.a. de Spiegeltent werken we samen met externe organisaties. Wij bedanken:

 • Auw La Invites

Auw La & Poëziecentrum nemen een hele avond de spiegeltent over op de Gentse Feesten!

Auw La, Gentse studentenvereniging voor poëzie en gesproken woord, kaapte vorig jaar al de spiegeltent met behulp van Dans! Dichter! Dans!. Dit jaar organiseren ze in samenwerking met Poëziecentrum Auw La Invites, waarbij ze een aantal van de dichters en artiesten die in de afgelopen jaren op hun podia hebben gestaan opnieuw uitnodigen.

 • Boombal

Boombal staat gelijk aan swingen op moderne live folkmuziek! Al 16 jaar kan je in het Baudelopark de beentjes uitslaan op tovercirkels, walsen, jigues, mazurkas, rondo’s… Een waar volksfeest in de betere traditie van de Gentse Feesten zoals Walter De Buck ze indertijd oprichtte.

 • Bright Lights Sessions

De Bright Light Sessions zijn een nieuwe concert-en smeltkroesplek waar de crème van onze songwriterscene samen kan spelen, zingen, nieuwe muziek kan testen en elkaars nummers magie kan inblazen. Een uitlaatklep voor het vele talent dat in de wereld van de pop, rock, folk en indie rondloopt. Een vrijhaven voor experiment, wederzijdse inspiratie en plezier.

 • Circusplaneet

Circusplaneet zorgt nog voor meer spektakel in het Baudelopark tussen 21 en 24 juli onder de naam Planeet Sierk en brengt een mix van aanstormend talent en (inter)nationale toppers. En je kan er ook zelf mee doen! En helemaal gewaagd wordt het op 24 juli met hun Planeet Sierk Late Night voorstelling in de Spiegeltent!

 • De Koer

De Koer is een plek in volle ontwikkeling temidden van de Brugse Poort te Gent; een beweeglijk speelveld voor vele projecten en initiatieven: concerten, ciné rio, residentiewerking, collectief bouwproces én een wispelturig café.

 • LouisLou

Van de ‘Swing Cité’ naar ‘Swing & Dance Madness’. LouisLou is er opnieuw bij met een artistiek pareltje. Ze voorzien swingende live bands en dansinitiaties. Ze verrassen met performances. Kom dansen of geniet van de dansers. Van Swingjazz tot New Orleans, Rhythm & Blues, Soul & Funk. Een uniek festival in het midden van de Gentse Feesten.

 • Voltreffer XL
Tijdens de Gentse feesten kan je Voltreffer vinden in de spiegeltent in het Baudelopark voor een avond gevuld met het beste van de Belgische scène en dat helemaal GRATIS.

Inkleding David Messeman

David Messeman (1973) begon ooit in de graffiti, maar verdiepte zich al snel in de abstracte en figuratieve beeldende kunst. Hij observeert gefascineerd de wereld en haar bewoners in alle vormen en kleuren. Hij grijpt het leven en weet op verfijnde manier de ruwe kantjes van de mensheid te tonen. Het leven en de mens inspireren hem, zo ook in de werken die hij maakte voor de affiche en de decoratie van het Walter De Buckplein.

Zijn werk laat zich niet vangen in één stijl – iedere dag herontdekt hij zichzelf – maar met zijn sterke handtekening en eigen kijk op de wereld is zijn werk telkens weer herkenbaar. Naast kunstschilder en ontwerper vormt David samen met zijn vennoot Wim Piqueur het eigenzinnig duo Koevoet.

JULI 2019
MA DI WO DO VR ZA ZO
×
01
×
02
×
03
×
04
×
05
×
06
×
07
×
08
×
09
×
10
×
11
×
12
×
13
×
14
×
15
×
16
×
17
×
18
19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
×
29
×
30
×
31