PROJECTEN

Patatie Patata

Met veel trots stelt Trefpunt vzw voor de allereerste keer Patatie Patata voor, het Tref.Kinderfestival. Een mix van traditie en vernieuwing met een luchtige ondertoon voor kinderen tussen 0 en 13 jaar. Samen met Radio Oorwoud, Anke Zijlstra, theatergroep FroeFroe, Productions en Zonen en Fijnbesnaard willen wij kinderen animeren en activeren. De groepen brengen een divers, grensoverschrijdend en toegankelijk repertoire voor jong en oud waar interactiviteit met het publiek een grote rol speelt.

20/07 – Tref.club

 • 13u00: Anke Zijlstra – Wint wind?
 • 15u00 Anke Zijlstra – Wint wind?

21/07 – Tref.club

 • 13u00: Productions en zonen – slapstick (Baudelohof)
 • 13u00: Anke Zijlstra – Wint wind?
 • 15u00: Anke Zijlstra – Wint wind?

22/07

 • 13u00: Productions en zonen – slapstick (Baudelohof)
 • 13u00: FroeFroe – Hamermans
 • 14u00: FroeFroe – Hamermans
 • 15u00: FroeFroe – Hamermans

23/07 – Tref.club

 • 13u00: FroeFroe – Hamermans
 • 13u30: Fijnbesnaard
 • 14u00: FroeFroe – Hamermans
 • 14u30: Fijnbesnaard
 • 15u00: FroeFroe – Hamermans
 • 15u30: Fijnbesnaard

Circusfestival – Circusvloer

Vanaf zondag 16 juli tot en met woensdag 19 juli staat Circusplaneet voor de derde keer op rij weer klaar met het jeugdcircusfestival. Vier dagen lang wordt de circusvloer in het Baudelohof getransformeerd tot een waar circusdorp. Hier beleef je circus vanop de eerste rij en maak je kennis met een frisse mix van aanstormend talent en (inter)nationale circustoppers. Pik vier dagen lang met het hele gezin uiteenlopende circusvoorstellingen mee: van intieme parels tot humoristische spektakels. Om 15u kan je jong talent van verschillende circusateliers aan het werk zien, om 17u sluiten we de dag af met een Circuscabaret. Tussen 15u en 17u zijn kleuters en kinderen welkom in het circusdorp. Hier kan je meedoen met gratis circusworkshops, artiesten bewonderen die zich voorbereiden voor een show en de circussfeer opsnuiven. Circus naar de wereld brengen en de wereld naar circus, daar doen de mensen van Circusplaneet het voor!

Artists in Residence

Bert Cools & Bram de Looze

Naar goede gewoonte hanteert Trefpunt met betrekking tot onze Artists in Residence een estafetteprincipe. Zo geeft Bert Cools (van granvat) dit jaar de fakkel door aan Bram De Looze, een van de meest vernieuwende pianisten van België, ook gekend van LABtrio. Samen hebben ze speciaal voor Trefpunt enkele heel frisse composities geschreven met als kernwoorden avant-gardistische beats, jazz, synths en polyritmiek.

Bram de Looze (1991) is een buitengewone pianist die onlangs de SABAM Jazz Award voor jong talent won.

Bert Cools (1986) is een van de meest getalenteerde gitaristen van België. In 2010 won hij de Erasmus Jazz Prijs.

17/07 – Walter De Buckplein

 • 00u30: Bert Cools & Bram de Looze

Gilles Vandecaveye-Pinoy

Gilles Vandecaveye-Pinoy is een heel getalenteerd pianist. Hij is betrokken bij verschillende theater- en dansvoorstellingen en in zowel jazz (Steiger, Bardo) als rock (Peenoise) actief.

Onder de noemer Toevalstreffer organiseren we samen met Gilles concerten op unieke locaties rond de Sint-Jacobskerk. Het is een ‘toevallig treffen’ van uitdagende muzikanten, kunstdisciplines en locaties in Gent. Tijdens de Gentse Feesten programmeren we twee van zijn projecten (Steiger en Bardo) in onze nieuwe tent: Tref.club.

Gilles Vandecaveye (1992) groeide op in Gent. Hij startte met piano toen hij 7 jaar was, sindsdien werd muziek de rode draad in zijn leven.

18/07 – Tref.club

 • 20u30: Bardo – Tref.club

20/07 – Tref.club

 • 22u00: Steiger

Grijs Gedraaid

Grijs Gedraaid is een kersvers project van Trefpunt dat op een ludieke manier een brug probeert te slaan tussen jong en oud door middel van muziek en dans. De bedoeling is om de heersende generatiekloof te overbruggen en het probleem van de vergrijzing aan te kaarten.

Voor die gelegenheid komt Walter Hus, een van de meest veelzijdige componisten van het land, ons twee projecten voorstellen. Hij toont hoe de perfecte kruisbestuiving eruitziet tussen genres en generaties die op het eerste zicht mijlenver uit elkaar liggen.

Hus & The Next Generation

Hus & The Next Generation is letterlijk wat er gebeurt als je een brug slaat tussen piepjonge muzikanten en een doorgewinterde avant-garde componist. Avant-garde power jazz met een funky, dansbaar tintje.

The Orgonauts

The Orgonauts ontstond toen Walter Hus op Les Nuits Botanique besloot om zijn Decap-orgel te versmelten met de sound van Babara Bangoura. Zijn moderne high tech versie van het befaamde orgel uit de jaren stillekes sloot perfect aan op de eigenzinnige mandingo beats van de djembé grootmeester.

The Sound of Belgium dj-set

Om in stijl af te sluiten, brengen we een ode aan de documentaire The Sound of Belgium met een old skool dj-set vol new beat en techno classics. Het wordt een waar festijn voor oren en ogen, neem dat maar van ons aan!

21.07 – Walter De Buckplein

 • 22u00: Walter Hus & The Next Generation
 • 23u00: The Orgonauts
 • 00u00: The Sound of Belgium dj-set

The Summer of Love

The Summer of Love in 1967 was een van de hoogtepunten van de hippiecultuur en omdat het dit jaar vijftig jaar geleden is, besloten we om samen met de beruchte dj Zaki een eerbetoon te brengen in het mooiste park van Gent, het Baudelohof. Op het programma staan dj-sets van Zaki himself en twee optredens van The Incredible Time Machine, een van de meest legendarische 60s revival bands van België. Het wordt een prachtige ode aan de zomer van de popmuziek met muziek van onder anderen The Monkees, Shocking Blue, Golden Earring, Santana, Them en veel meer.

JULI 2017
MA DI WO DO VR ZA ZO
×
01
×
02
×
03
×
04
×
05
×
06
×
07
×
08
×
09
×
10
×
11
×
12
×
13
14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
×
24
×
25
×
26
×
27
×
28
×
29
×
30
×
31