PROJECTEN

Samenwerkingen

De programmatie en productie van het Trefpunt Festival komt tot stand met de medewerking van vele belangrijke partners.

  • Boombal

Boombal staat gelijk aan swingen op moderne live folkmuziek! Al 16 jaar kan je in het Baudelopark de beentjes uitslaan op tovercirkels, walsen, jigues, mazurkas, rondo’s… Een waar volksfeest in de betere traditie van de Gentse Feesten zoals Walter De Buck ze indertijd oprichtte.

  • LouisLou

Van de ‘Swing Cité’ naar ‘Swing & Dance Madness’. LouisLou is er opnieuw bij met een artistiek pareltje. Ze voorzien swingende live bands en dansinitiaties. Ze verrassen met performances. Kom dansen of geniet van de dansers. Van Swingjazz tot New Orleans, Rhythm & Blues, Soul & Funk. Een uniek festival in het midden van de Gentse Feesten.

  • Fasıl avond op het Walter De Buckplein
Trefpunt organiseert voor het eerst een fasıl avond op het moederplein van de Gentse Feesten. Met Turkse muziek van Ibıdıklar kan je genieten van mezze en Turkse rakı van 19 tot 22u. Inschrijven voor de mezze kan je bij Uitbureau. Dit is een project in samenwerking met Rumeli vzw en De Centrale.
  • Literair Zomerlief
Het Vermeylenfonds en KANTL nodigen tussen zondag 17 en zondag 24 juli dagelijks een geweldige auteur uit, die in gesprek gaat met een bekende Vlaming. Literair Zomerlief gaat dagelijks door in KANTL, om 17u. Info en inschrijvingen vindt u hier.
  • Gentsche Festspiele
Het KASK en het Conservatorium brengen klassieke muziek en niet zo klassieke muziek naar de Miry Concertzaal en het Schoonzicht. Van 18 juli tot 24 juli kan je er terecht voor matinée piano-concerten, kindertheater en intieme popmuziek. Het volledige programma en informatie over tickets vindt u hier.
  • Gentse Feestenconcertjes in de Sint Jacobskerk
Samen met Jacobus vzw organiseert Trefpunt dagelijks om 11u vanaf zaterdag 16 juli matinée concerten in de Sint Jacobskerk. De toegang is gratis. In onze dagklapper op deze website kunt u het desbetreffende podium selecteren en het programma bestuderen. Meer info over Jacobus vzw vindt u hier.

Inkleding David Messeman

David Messeman (1973) begon ooit in de graffiti, maar verdiepte zich al snel in de abstracte en figuratieve beeldende kunst. Hij observeert gefascineerd de wereld en haar bewoners in alle vormen en kleuren. Hij grijpt het leven en weet op verfijnde manier de ruwe kantjes van de mensheid te tonen. Het leven en de mens inspireren hem, zo ook in de werken die hij maakte voor de affiche en de decoratie van het Walter De Buckplein.

Zijn werk laat zich niet vangen in één stijl – iedere dag herontdekt hij zichzelf – maar met zijn sterke handtekening en eigen kijk op de wereld is zijn werk telkens weer herkenbaar. Naast kunstschilder en ontwerper vormt David samen met zijn vennoot Wim Piqueur het eigenzinnig duo Koevoet.

JULI 2022
MA DI WO DO VR ZA ZO
×
27
×
28
×
29
×
30
×
01
×
02
×
03
×
04
×
05
×
06
×
07
×
08
×
09
×
10
×
11
×
12
×
13
×
14
15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
×
25
×
26
×
27
×
28
×
29
×
30
×
31