PROJECTEN

Zondag Vosdag

Luc De Vos is een icoon in het Gentse en heeft voor altijd zijn stempel gedrukt op de Belgische muziekwereld. Op Zondag Vosdag doen we hem eer aan. We herdenken niet alleen de figuur Luc De Vos zelf, maar ook zijn honger naar literatuur en muziek. The Tubs, Brihang, Tjens Matic en Marcel Vanthilt zullen op deze speciale dag optreden. Tussen de optredens en tijdens het vuurwerk is er instrumentale muziek van Gorki met geprojecteerde teksten. Noem het gerust nu al het Vosiaans orgasme van de Gentse Feesten 2018.

 

Jonge Wolven – Jeunes Loups

Trefpunt en AVS organiseren ook dit jaar ‘Jonge Wolven/Jeunes Loups’ en bieden jonge muziekgroepen de kans om uit hun startblokken te schieten, dit in samenwerking met Poppunt en Court Circuit. Het concept blijft gelijk: 18 bands halen tijdens de Gentse Feesten alles uit de kast. Daarna beslist een jury welke de meest beloftevolle band is en wie de beste live-performance neerzette. Dit jaar nodigen we, net als twee jaar geleden, Waalse en Brusselse bands uit om mee te doen aan het concours. Voor het prijzenpakket bedanken wij Democrazy, Urgent.fm en Key Music voor hun waardevolle input.

Ledebergiaanse Ouverture

Met veel enthousiasme openen we het 49ste Trefpunt Festival met de Ledebergiaanse Ouverture. Voor de gelegenheid slaan de Ledebirds, Mais Quelle Chanson en Logos de handen in elkaar. Het koor, robotorkest en het orkest uit Ledeberg brengen een knaller van een eerste optreden. Op vrijdag 13/07 om 19 uur stipt vertrekt het gevaarte van het stadhuis naar het Walter de Buckplein.

Samenwerkingen

Voor een sommige programmaties in o.a. de Spiegeltent werken we samen met externe organisaties. Wij bedanken:

  • Mellow Minds: Woensdag 18/07 – Spiegeltent

De excentrieke Mellow Minds familie is terug met een grootse comeback. Deze muzikale get-together brengt hun favoriete artiesten. Een constante mash-up tussen verschillende projecten in one big family.

  • Purple Panda: Donderdag 19/07 – Spiegeltent
Purple Panda is een collectief van muzikanten uit verschillende Gentse bands die optredens organiseert. Dit op verschillende locaties, het paradepaardje is Psych Over 9000, een samenwerking met democrazy die het kruim van de psych en garage-rock scene naar Gent brengt.
  • De Koer: Zaterdag 21/07 – Spiegeltent

De Koer is een plek in volle ontwikkeling temidden van de Brugse Poort te Gent; een beweeglijk speelveld voor vele projecten en initiatieven: concerten, ciné rio, residentiewerking, collectief bouwproces én een wispelturig café.

  • Kapow: Woensdag 18/07 – Baudelohof

Kapow zorgt woensdag voor brandgevaar in het Baudelohof. Het belooft namelijk een hete avond te worden met Kwame MulZz, Sikoyo en Mistah Matt.

  • LouisLou: Spiegeltent – Baudelohof

Voor de 7de keer swingt LouisLou’s Dance Madness tijdens de Gentse Feesten. Een combinatie van veel live muziek, dance acts en dansinitiaties zijn terug te vinden in het Baudelohof en de Spiegeltent.

  • Boombal: Baudelohof

Waar Boombal 10 jaar geleden spontaan ontstond is het ondertussen uitgegroeid tot een nationaal dansfenomeen. Het zijn sociale dansfeesten die elke keer opnieuw zieltjes overtuigen door de combinatie van moderne live folkmuziek en een gemoedelijke sfeer op de dansvloer.

Jacobsladder

Voor het tweede jaar op rij torent de Jacobsladder van Tim Volckaert boven het Walter de Buckplein. Het meesterwerk is een moderne vertaling van het Genesisverhaal uit de Bijbel, waarin Jacob de ladder ‘de poort naar de hemel’ noemt. Of je tijdens de Feesten net als Jacob engelen te zien krijgt laten we in het midden, we presenteren alleszins wel een prachtig kunstwerk om even bij stil te staan.

Virtuele Vrijstaat Trefpunt

Dit is de naam die Sybren Janssens, laatstejaarsstudent Interieurvormgeving van KASK voor zijn bachelorproef in het traject Tijdelijke Installaties heeft bedacht. Zijn eigenzinnige aankleding van het plein doet ons niet alleen nadenken over de grenzeloze zoektocht naar thuis, maar ook over Big Brother, die brandend actueel meer en meer in onze digitale wereld meekijkt.

Circusfestival – Circusvloer

Vanaf zondag 15 juli tot en met woensdag 18 juli staat Circusplaneet opnieuw klaar met het jeugdcircusfestival. Hier beleef je circus vanop de eerste rij en maak je kennis met een frisse mix van aanstormend talent en (inter)nationale circustoppers. Om 15u kan je jong talent van verschillende circusateliers aan het werk zien, om 17u sluiten we de dag af met een Circuscabaret. Tussen 15u en 17u zijn kleuters en kinderen doorlopend welkom in het circusdorp (Baudelohof) voor workshops, voorbereidingen, circussfeer en veel meer. Circus naar de wereld brengen en de wereld naar circus, daar doen de mensen van Circusplaneet het voor!

Artists in Residence – Gilles Vandecaveye

Dit jaar staat Artist in Residence, Gilles Vandecaveye, in de Spiegeltent met Bardo en Peenoise. Bardo vormt een uitstekend jazz/rock colllectief. Peenoise is dan weer een alternatieve rockband. Hij doet niets liever dan experimenteren en dat kunnen wij alleen maar toejuichen.

JULI 2019
MA DI WO DO VR ZA ZO
×
01
×
02
×
03
×
04
×
05
×
06
×
07
×
08
×
09
×
10
×
11
×
12
×
13
×
14
×
15
×
16
×
17
×
18
19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
×
29
×
30
×
31