DUURZAAMHEID

Trefpunt Festival mag dan een van de grote spelers binnen de Gentse Feesten zijn, toch zijn we er bewust mee bezig om onze ecologische voetafdruk zo klein mogelijk te houden. Zo kondigen we met enige trots aan dat we het Baudelopark dit jaar omdopen tot het “Park van de Duurzaamheid”.

Herbruikbare bekers

In 1999 werd er voor de eerste keer door Trefpunt met herbruikbare bekers gewerkt. Men kan dus stellen dat Trefpunt zelfs in die tijd een pionier in duurzaamheid was. Spijtig genoeg was zowel het publiek als het festival er nog niet klaar voor. In 2016 is er echter heel wat veranderd en dankzij de hulp van brouwerij Haacht wordt er in het Baudelohof gebruik gemaakt van herbruikbare plastic bekers. Op die manier zorgen we voor een milieuvriendelijk en afvalarm alternatief voor de wegwerpbekers. Het plan is om in 2017 ook op het plein Bij Sint-Jacobs met herbruikbare bekers te werken.

Cyclus

Culinair genieten in een creatieve, sociale en ecologische omgeving? Kom naar Cyclus in het Baudelohof. Ook dit jaar steekt de Gentse sociale economie haar schouders onder het beste restaurant van de Gentse Feesten. Omringd door een volledig gerecycleerde inkleding bestaande uit afgedankte stoelen, bestek en borden kun je in de zon genieten van een drankje of van streekgerechten en multiculturele schotels.

Green Track

Het Green track-charter is een overeenkomst tussen een aantal spelers uit de Gentse culturele sector met als belofte om duurzamer en ecologischer te werken. De bedoeling is om onderling informatie uit te wisselen over duurzaamheid en leefbaarheid en zo te streven naar een betere wereld. Trefpunt is hier lid van en wil zo samen met de opgesomde initiatieven koste wat kost bewijzen dat duurzaamheid belangrijk is en dat iedereen zijn steentje moet bijdragen.

JULI 2017
MA DI WO DO VR ZA ZO
×
01
×
02
×
03
×
04
×
05
×
06
×
07
×
08
×
09
×
10
×
11
×
12
×
13
14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
×
24
×
25
×
26
×
27
×
28
×
29
×
30
×
31